Nedan hittar du förslag på vinprovningar, med en smak av Portugal, som jag gärna håller i för dig. Stig in i en outforskad värld, länge fördold för många. Jag visar dig vägen in i myllan av smakrika upplevelser.

Vinprovningar jag arrangerat. På fotot i källarvalven hos Niepoort i Vila Nova de Gaia.

Portugal. En ny bekantskap.

Redo för en ny bekantskap? Den här vinprovningen är en idealisk startpunkt för dig som vill ta de första stegen in i den portugisiska vinvärlden. Det är en provning som ger dig chansen att upptäcka en ny och spännande sida av vår granne i söder.

Kärleken till det vita vinet.

Många förknippar portugisiskt vitt vin med lättdruckna sommardrinkar. Men det finns en annan historia att berätta om Portugals vita viner. En historia som rymmer mycket mer än så. I den här provningen får du chansen att lära känna vita kvalitetsviner som står på egna ben.

Den tysta revolutionen i Douro.

Följ med på en smakresa som tar dig till Douros branta bergssidor och flodbäddar. En region som inte bara producerar mycket vin – utan är hem åt dussintals spännande druvsorter. Dessutom utforskar vi den tysta revolutionen i Douro som har ritat om Portugals vinkarta för evigt.

Alentejo. Portugals djupa vinkällare.

Alentejo. För vinälskare i Sverige kanske mest förknippat med João Portugal Ramos – vinproducenten som blivit något av ansiktet utåt för regionen. Men Alentejo har mer att bjuda på än så. Mycket mer.

Portvinet. Det röda guldet.

I den här provningen ger vi oss ut på en upptäcktsfärd i portvinets fascinerande värld. Drycken som så ofta går omvärlden förbi. Ta chansen att återupptäcka portvinets rikedom i alla dess smaker, stilar och nyanser.

Så här tycker mina kunder

Mycket lättlyssnad och informativ vinprovning. Bra upplägg med bilder, karta och intressanta fakta. Duktig Fredrik!

Mycket bra vinprovning! Informativt och underhållande!

Trevligt upplagt föredrag. Stor kunskap och lokalkännedom som stimulerar nyfikenheten. Spännande viner.

Trevlig, saklig, humoristisk. Stort tack!

Intresserad av mina vinprovningar? Skicka en bokningsförfrågan redan idag.

Skicka mig ett e-postmeddelande på fredrik@vinlandetportugal.se eller fyll i ”Kontakta mig”-formuläret i sidofältet till höger.