druvsortsbild saknas

Malvasia de colares

Malvasia de colares är en druvsort med gröna druvor. Den ger viner med kraftiga aromer som liknar citrusfrukter, tropiska frukter, äpplemos, blommor, hö, nötter, bivax, honung, mineral och salt. Vinet har en struktur med hög syra och medelhög alkohol.

Odlas i Colares

Denna druvsort odlas i delregionen Colares i Lisboa-regionen.

Ursprung i Colares

Malvasia de colares har troligtvis sitt ursprung i Colares. Det är en naturlig korsning av druvsorterna hebén, från södra Spanien, och amaral.

Druvsorten har inget som helst släktskap med övriga druvsorter som bär namnet malvasia.

Malvasia viktigaste synonymen

Malvasia de colares kallas oftast bara malvasia. Detta är mycket förvirrande då det finns många andra druvsorter med detta namn.

Lätt solbränd

Denna druvsort mognar sent och bränner sig lätt i solen.

Håll dig uppdaterad!

Jag skickar regelbundet ut e-post med ny information om vinlandet Portugal, portugisiska viner och eventuella boklanseringar. Vill du också hålla dig uppdaterad om den portugisiska vinvärlden? Gör som cirka 3500 andra och prenumerera på mina utskick. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Tack för att du prenumererar på mina informationsutskick.

Något gick fel.

Lämna en kommentar

Viktigaste druvorna

Har du också svårt att förstå dig på Portugals druvsorter? Jag har satt samman en enkel och pedagogisk översikt över de 19 viktigaste druvsorterna som du kan få helt gratis. Den skickas som en pdf-fil via e-post.

Tack för att du vill motta information från mig.

Något gick fel.