druvsorten encruzado

Encruzado

Encruzado är en druvsort med gröna druvor. Den ger viner med kraftiga aromer som liknar lime, citron, sparris, grön paprika, ros, viol, flinta, hasselnöt, pinje och tallkåda. Vinet har en struktur med medelhög syra och hög till mycket hög alkohol.

Odlas i Dão

Denna druvsort odlas nästan uteslutande i Dão-regionen. År 2010 var den totala odlingsytan i Portugal på 295 hektar. Trenden de senaste åren är att odlingsytan minskar något.

Ursprung i Dão

Denna druvsort har troligtvis sitt ursprung i Dão-regionen, eftersom den nästan uteslutande odlas där.

Synonym

Encruzado hittar du även under synonymen salgueirinho.

Lättodlad, trots vindkänslighet

Denna druvsort är lättodlad, angrips inte lätt av sjukdomar och klarar dessutom torka bra. Den enda sårbarhet är att den är mycket vindkänslig.

Håll dig uppdaterad!

Jag skickar regelbundet ut e-post med ny information om vinlandet Portugal, portugisiska viner och eventuella boklanseringar. Vill du också hålla dig uppdaterad om den portugisiska vinvärlden? Gör som cirka 3500 andra och prenumerera på mina utskick. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Tack för att du prenumererar på mina informationsutskick.

Något gick fel.

Lämna en kommentar

Viktigaste druvorna

Har du också svårt att förstå dig på Portugals druvsorter? Jag har satt samman en enkel och pedagogisk översikt över de 19 viktigaste druvsorterna som du kan få helt gratis. Den skickas som en pdf-fil via e-post.

Tack för att du vill motta information från mig.

Något gick fel.