druvsorten bical

Bical

Bical är en druvsort med gröna druvor. Den ger viner med kraftiga aromer som liknar persika, aprikos, tropisk frukt och petroleum. Vinet har en struktur med mycket hög syra och hög alkohol.

Odlas i Bairrada

Denna druvsort odlas framför allt i Beiras-området och då allra främst i Bairrada-regionen. År 2018 var den totala odlingsytan i Portugal på 1 377 hektar. Trenden de senaste åren är att odlingsytan ligger relativt stabilt.

Ursprung i Bairrada

Bical har troligtvis sitt ursprung i Bairrada-regionen. DNA-analyser visar att denna druvsort är en naturlig korsning mellan malvasia fina och en annan okänd druvsort.

Synonymer

Denna druvsort hittar du även under synonymerna arinto de alcobaça, barrado das moscas, barrados das moscas, bical de bairrada, borrado das moscas, fernão pires do galengo, fernão pires galego, pedro, pintado das moscas, pintado dos pardais och torrontes.

Blommorna mycket känsliga för mjöldagg

Vinrankans blommor är mycket känsliga för mjöldagg och bladen för vinbladsmögel. Druvorna mognar dock tidigt och har inga mögelproblem.

Håll dig uppdaterad!

Jag skickar regelbundet ut e-post med ny information om vinlandet Portugal, portugisiska viner och eventuella boklanseringar. Vill du också hålla dig uppdaterad om den portugisiska vinvärlden? Gör som cirka 3500 andra och prenumerera på mina utskick. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Tack för att du prenumererar på mina informationsutskick.

Något gick fel.

Lämna en kommentar

Viktigaste druvorna

Har du också svårt att förstå dig på Portugals druvsorter? Jag har satt samman en enkel och pedagogisk översikt över de 19 viktigaste druvsorterna som du kan få helt gratis. Den skickas som en pdf-fil via e-post.

Tack för att du vill motta information från mig.

Något gick fel.